WordPress CMS: het beste CMS?

Recente artikelen

Waarom voor een WordPress website kiezen?

Een van de mogelijkheden bij het laten bouwen van een website is voor een WordPress website kiezen. Veel mensen vragen zich dan wel eens af wat daar dan de voordelen of functies van zijn. In dit artikel krijg je antwoord op je goede vraag. 

Een WordPress website laten maken door Algradesign? Dat kan door een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Ook helpen we je graag verder bij al je vragen!

Waarom WordPress gebruiken?

WordPress is voor veel gebruikers een ideale manier om te starten met een website of een webshop. De websites laden snel en zijn makkelijk door de gebruiker zelf aan te passen. Hierdoor ben je dus minder afhankelijk van de webdesigner om later je eigen veranderingen door te voeren. Door middel van wordpress is het dus mogelijk om zelf je eigen website of webshop te beheren.

Voordelen van een wordpress website

WordPress is ideaal om een website mee te maken. Ze geven de ontwerper voldoende ruimte om echt een unieke website voor de klant neer te zetten en de websites op het CMS wordpress zijn in de laatste jaren ontzettend snel geworden. WordPress bied dus voldoende opties om een unieke en snelle website neer te zetten. Daar komt bij dat er meer dan 20.000 plugins beschikbaar zijn om je wordpress website mee uit te breiden.

Vraag een gratis offerte aan!

Een op maat gemaakte website of webshop laten maken door Algradesign? Vul hier het vrijblijvende offerteformulier in.

WordPress is Open Source

WordPress is open source, dit betekend dat ieder individu een plugin kan maken om WordPress te verbeteren. Hierdoor is WordPress altijd aan het vernieuwen en krijg je altijd de meest recente technieken om je website mee uit te breiden. En mocht je ooit tegen een probleem aanlopen of wil je zelf veranderingen toepassen, dan staat het internet vol met handige tips om je verder te helpen.

WordPress is gratis

Misschien wel het meest grote voordeel aan WordPress is dat het CMS helemaal gratis is. Dit is belangrijk omdat je zo de ontwerper van je website geen extra geld hoeft te geven om zijn eigen CMS toe te passen. Ook zijn veel van de beschikbare plugins helemaal gratis.

Waar je wel op moet letten is dat WordPress nog wel gehost moet worden op een server. Hier moet je altijd voor betalen. De prijzen hiervoor verschillen op basis van je behoeften.  Hostingpartijen bieden verschillende goedkope mogelijkheden al vanaf €3,- per maand. Wil je dat je website sneller laad, dan stel ik voor om een iets duurder pakket te kiezen van ongeveer €8,- tot €10,- per maand.

WordPress is veelzijdig

Doordat WordPress zo uitgebreid is bied het de mogelijkheid om veel soorten websites op te zetten. Hier zijn een aantal van de mogelijkheden.

 • Blogs
 • Zakelijke websites
 • Chatrooms
 • Galerijen
 • Gidsen
 • Informatieve websites
 • Media websites zoals youtube
 • Nieuws platformen zoals NOS
 • Kennisbanken
 • Boekingswebsites zoals Airbnb
 • Autohandel websites zoals Autoscout 24
 • Veilingsites
 

Het voordeel van WordPress is dat deze websites relatief makkelijk te maken zijn waardoor je minder geld kwijt bent voor een goede website. De kosten van een WordPress boekingswebsite liggen rond de €2000,- tot €6000,- terwijl je bij een webdeveloper vaak meer dan €10.000,- kwijt bent.

WordPress is SEO geoptimaliseerd

Tegenwoordig zijn veel CMS systemen al wel SEO geoptimaliseerd maar WordPress is daarin wel echt de marktleider. Het voordeel aan een open source CMS is dat veranderingen op SEO gebied direct geïmplementeerd kunnen worden. Ook zorgt dit er voor dat er veel plugins beschikbaar zijn om de SEO van je website tot een ander niveau kan tillen. Deze plugins geven je handige tips & tricks bij het opbouwen van je teksten zodat jij weet wat je moet verbeteren. Een van de meest gebruikte SEO plugins is Yoast-SEO.

Iedereen gebruikt WordPress

WordPress is het grootste CMS in de wereld. Dit is dan ook terug te zien in het marktaandeel van WordPress. Meer dan 40% van de websites op het internet gebruiken wordpress. Dit is natuurlijk ook wel te verwachten als je bekijkt hoeveel WordPress de gebruiker te bieden heeft.

Een WordPress website laten bouwen?

Dan ben je bij Algradesign aan het juiste adres. Met gezamenlijk al meer dan 8 jaar aan ervaring met WordPress zijn we de specialisten op het gebied van webdesign en webbeheer. We bouwen de websites vanuit de fundering op en zorgen er voor dat jij een unieke website krijgt die niet alleen geweldig is in gebruik maar die ook toekomstbestendig is. Door gebruik te maken van de laatste technieken op het gebied webdesign en webbeheer blijft je website helemaal up to date!

Vraag een gratis offerte aan of neem contact met ons op door op de onderste knop te drukken. We beantwoorden al je vragen en helpen je graag verder.

Waarom kiezen voor algradesign?

We hebben ons bewezen bij al onze klanten!

Met uitstekende reviews, geweldige prijs/kwaliteit verhoudingen en oneindig veel mogelijkheden durven wij te zeggen dat we een echt full service internet bureau zijn..

Vraag een gratis offerte aan!

Zoek naar artikelen & meer

Vraag hier je website op maat offerte aan

Vraag hier je basic website offerte aan

Laat marketing maar over aan algradesign

Laat het grafisch vormgeven maar over aan algradesign!

Waarbij kan algradesign jou helpen?

× App ons!