SEO Belangrijk?

Recente artikelen

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is niet meer weg te denken als het gaat om content op websites,en het is belangrijk dat je de tijd neemt om te begrijpen hoe het werkt en hoe je je website kunt optimaliseren voor goede zoekresultaten. Gratis zoekverkeer is ontzettend waardevol. Zo kan je op een goedkope manier en langdurig potentiele klanten genereren!

In dit artikel lees je op welke aspecten van SEO je moet letten om je teksten goed te optimaliseren voor een zoekmachine. Een SEO specialist inschakelen? Algradesign heeft al meer dan 6 jaar ervaring op het gebied van on & off-page SEO optimalisatie. Vraag een offerte aan en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Wat is SEO in een notendop?

SEO is korte vorm voor “Zoekmachine optimalisatie”. Het is een lange-termijn marketing strategie die gebruikt wordt om de zichtbaarheid van een website en de organische zoekresultaten in google en andere wereldwijde zoekmachines te verbeteren.

Het is geen geheim dat SEO al een hele tijd bestaat, maar wat is het nu precies? Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van een website voor Google’s zoekalgoritme, zodat ze hoger kan scoren in de organische of onbetaalde zoekresultaten. Het doel van SEO is de kwantiteit en kwaliteit van het verkeer naar een site vanuit zoekmachines te verhogen, wat idealiter resulteert inmeer conversies (verkoop, leads, enz.).

SEO optimalisatie beginnen?

SEO kan een complex en steeds veranderend beest zijn, maar het komt neer op twee belangrijke dingen: on-page optimalisatie (wat je op je eigen website kunt controleren) en off-page optimalisatie (het opbouwen van backlinks en andere signalen van andere websites).

Als je deze twee manieren van SEO kent dan weet je al waar je moet beginnen. On-page SEO is het makkelijkste om te leren en het voordeel aan on-page SEO is dat je hier direct mee kan gaan beginnen. Hoe je dat doet leg ik je zo uit.

Vraag een gratis offerte aan!

Een op maat gemaakte website of webshop laten maken door Algradesign? Vul hier het vrijblijvende offerteformulier in.

Wat is on-page SEO?

Bij on-page optimalisatie gaat het erom dat je ervoor zorgt dat je website’s title tags, meta beschrijvingen, header tags, afbeeldingen, en interne links allemaal geoptimaliseerd zijn voor Google’s algoritme. Dit is de content dat je op je eigen website kunt controleren. Google leest de content die op je website staat. Hij leest de teksten plaatjes en kijkt zo of het interessant is voor de bezoeker. Zo bepaald Google uiteindelijk of je content goed genoeg is voor de eerste zoekpagina.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het schrijven van SEO-geoptimaliseerde inhoud:

 1. Schrijf eerst voor je publiek, niet voor de zoekmachines.
 2. Houd je zoekwoorden in gedachten, maar prop ze niet in je inhoud.
 3. Zorg ervoor dat je inhoud goed geschreven is en gemakkelijk te lezen.
 4. Gebruik afbeeldingen en video’s om je tekst te breken en visuele belangstelling toe te voegen.
 5. Gebruik externe bronnen om je beweringen te staven en autoriteit aan je inhoud toe te voegen.
 6. Promoot je inhoud over het hele web om er meer ogen op te krijgen.
 7. Werk je inhoud regelmatig bij en verbeter hem om hem fris en relevant te houden.
 8. Houd je traffic en engagement metingen in de gaten omom te zien hoe je inhoud presteert.
 

Als je deze tips volgt, kun je SEO geoptimaliseerde inhoud schrijven waar zowel de zoekmachines als je publiek van zullen houden!

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO draait om het opbouwen van backlinks en sociale signalen van andere websites. Hoe meer backlinks van hoge kwaliteit je naar je website hebt wijzen, hoe hoger je in de zoekresultaten van Google zult staan.

Het bouwen van backlinks kan op een aantal manieren, zoals gastbloggen, forum commentaar geven, directory inzendingen, sociale bookmarking, en meer.

Naast het bouwen van backlinks kun je ook je off-page SEO verhogen door mooie inhoud te maken die anderen zullen willen delen. Dit kan infographics, video’s, blog posts, en meer omvatten.

Het doel van off-page SEO is om voldoende signalen van andere websites op te bouwen dat Google je site als een autoriteit zal zien in je industrie of niche. Dit helpt je hoger in de zoekresultaten te komen en meer verkeer naar je website te krijgen.

Wat zijn enkele veelgemaakte fouten die mensen maken met de SEO van hun website?

 1. Hun website niet optimaliseren voor zoekmachines
 2. Geen trefwoord onderzoek doen
 3. Zich richten op de verkeerde trefwoorden
 4. Geen inhoud van hoge kwaliteit creëren
 5. Hun inhoud niet promoten
 6. Geen backlinks bouwen
 7. Negeert On-Page SEO Factoren
 8. Resultaten niet meten9. Het niet bijhouden van Google’s algoritme veranderingen
 9. Een SEO bedrijf inhuren dat black hat technieken gebruikt.
 

Al deze fouten kunnen de SEO van je website schaden en verhinderen dat je hoog in de zoekresultaten van Google komt te staan. Als je de SEO van je website wilt verbeteren, zorg er dan voor dat je deze veelgemaakte fouten vermijdt.

SEO specialist nodig?

Op zoek naar een SEO specialist? Algradesign is al 4 jaar expert op het gebied van on & off-page SEO optimalisatie. Wij bekijken of schrijven zelf je content en zorgen er voor dat deze altijd geoptimaliseerd is voor Google en andere zoekmachines. Voor meer informatie kan je een offerte aanvragen en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug!

Waarom kiezen voor algradesign?

We hebben ons bewezen bij al onze klanten!

Met uitstekende reviews, geweldige prijs/kwaliteit verhoudingen en oneindig veel mogelijkheden durven wij te zeggen dat we een echt full service internet bureau zijn..

Vraag een gratis offerte aan!

Zoek naar artikelen & meer

Vraag hier je website op maat offerte aan

Vraag hier je basic website offerte aan

Laat marketing maar over aan algradesign

Laat het grafisch vormgeven maar over aan algradesign!

Waarbij kan algradesign jou helpen?

× App ons!