0614907033

Neem contact op

08:00 - 17:00

Maandag tot vrijdag

Webshop laten maken? Welk CMS je moet kiezen!

Webshop laten maken? De beste CMS keuze

Je bent een eigen bedrijf begonnen of je wilt je huidige fysieke wereld naar de online markt brengen. In beide gevallen is het maken van een webshop essentieel voor het verkopen van je producten. In dit artikel ga ik behandelen waar je op moet letten, wat voor voordelen een webshop heeft en wat de kosten van het maken van een webshop zijn.

Wil je een professionele op maat gemaakte webshop laten maken door Algradesign? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Wat bepaalt de prijs van een webshop?

De kosten van een webwinkel kunnen in twee delen verdeeld worden: de ontwikkelingskosten van de webwinkel en de operationele kosten. De ontwikkelingskosten zijn eenmalige kosten en hangen af van de vraag of je een op maat gemaakte webwinkel wilt of een template wilt gebruiken. Kies je voor het laatste, dan kun je voor ongeveer  €1000 aan de slag. Kies je voor een op maat gemaakte webwinkel, dan zullen de ontwikkelingskosten hoger zijn omdat er meer tijd besteed wordt aan het ontwerpen en ontwikkelen van de webwinkel. Deze ontwikkelingskosten kunnen variëren van €1500 tot €5000, afhankelijk van hoe complex je webwinkel is.

Kosten voor het onderhouden van een webshop

Naast de ontwikkelingskosten zijn er ook operationele kosten verbonden aan het runnen van een webwinkel. De belangrijkste operationele kosten zijn hosting; zonder hosting is je webwinkel niet live op het internet kan gaan. De kosten van hosting kunnen variëren van €50 tot €200 per jaar, afhankelijk van de soort hosting die je kiest en de functies die je nodig hebt. Een andere belangrijke operationele kostenpost is de kosten van een domeinnaam; dit is het adres dat klanten zullen gebruiken om je webwinkel op het internet te vinden. Domeinnamen kosten gewoonlijk tussen €15 en €35 per jaar. Tenslotte zijn er ook kosten verbonden aan het online vermarkten van je producten; dit kunnen zaken zijn als Google AdWords, Facebook reclame, en andere vormen van online marketing. De kosten van marketing van je producten zullen variëren naar gelang van hoeveel tijd en moeite je erin steekt.

Een Woocommerce webshop?

Een Woocommerce webshop heeft vele voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het zeer gebruiksvriendelijk is, waardoor het zowel voor jou als je klanten gemakkelijk te gebruiken is. Een ander voordeel van Woocommerce is dat het goed integreert met WordPress, dat het populairste inhoudsbeheersysteem (CMS) ter wereld is. Dit betekent dat als je al een WordPress website hebt, het toevoegen van een Woocommerce webwinkel heel eenvoudig is. tenslotte is Woocommerce een zeer kosteneffectieve oplossing voor het maken van een online winkel; zoals eerder gezegd heeft het lage ontwikkelings- en bedrijfskosten.

Als je erover denkt een online winkel te maken, dan is Woocommerce zeker het overwegen waard. Het is gebruiksvriendelijk, integreert goed met WordPress, en heeft lage ontwikkelingskosten.

webshop laten maken

Een op maat gemaakte WordPress webshop nodig?

Vraag dan een offerte aan, dan kom ik binnen 24 uur terug met een geweldig aanbod!

Een magento webshop

Magento is een ander populair eCommerce platform waar je misschien al van gehoord hebt. Magento is een veel complexer platform dan Woocommerce, en als zodanig kost het meer tijd en moeite om op te zetten en te onderhouden. Bovendien zijn de ontwikkelingskosten van Magento beduidend hoger dan die van Woocommerce; een op maat gemaakte Magento winkel kan meer dan €20.000 kosten. Om deze redenen raden we in het algemeen Woocommerce aan boven Magento voor de meeste bedrijven.

Een Lightspeed webshop

Het Lightspeed CMS is geen goede keuze voor een eCommerce website. Hoewel Lightspeed een zeer gebruiksvriendelijk platform is, mist het veel van de functies die essentieel zijn voor een webwinkel. Lightspeed heeft bijvoorbeeld geen ingebouwd winkelkarretje systeem; in plaats daarvan zou je een oplossing van derden moeten gebruiken, wat je ontwikkelingskosten zou verhogen. Bovendien zijn de mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie (SEO) van Lightspeed erg beperkt, waardoor het voor klanten moeilijk kan zijn je webwinkel te vinden. Tenslotte wordt Lightspeed niet zo veel gebruikt als Woocommerce of Magento, wat betekent dat er minder ondersteuning beschikbaar is als je tegen problemen aanloopt.

Ook gebruikt het lightspeed CMS dezelfde betalingsvorm als Shopify. Het is enorm duur en het wordt duurder naarmate je meer producten gaat verkopen. Het goedkoopste plan is €49,- per maand en het duurste is €189,- per maand.

De webshop CMS conclusie

Woocommerce is de beste optie voor de meeste bedrijven die een online winkel willen maken. Het is gebruiksvriendelijk, heeft lage ontwikkelingskosten, en integreert goed met WordPress. Magento is een complexer platform dat beter geschikt is voor grotere bedrijven met grotere budgetten. Lightspeed is geen goede keuze voor een eCommerce website wegens zijn gebrek aan mogelijkheden en beperkte SEO mogelijkheden.

Dus daar heb je het! Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over het laten maken van een webwinkel. Ik hoop dat dit artikel nuttig en informatief voor je is geweest. Wil je een professionele webshop laten maken door Algradesign? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Je kan me altijd bereiken op Whatsapp!