WordPress website: Gemiddelde prijzen

Recente artikelen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een professionele website?

De gemiddelde kosten voor een website lopen flink uiteen. Bij verschillende goedkope webdesigners is het al mogelijk om een website te laten maken voor €500 tot €1000. Maar waar vaak geld dat iets te goed is om waar te zijn is dat het ook in dit geval. Voor een echte professionele website die goed functioneert en die ook nog eens toekomstbestendig is betaal je gemiddeld €1400 tot €2500 voor een website. Wil je een professionele website laten maken? Dat kan bij Algradesign al vanaf €799,-.

Kosten voor een website

Hoe de prijs voor een website tot stand komt wordt bepaald door verschillende factoren. De belangrijkste factor die de prijs van een website bepaald is simpelweg de tijd die een webdesigner nodig heeft om je product te maken. Voor een complexere website is een ontwerper en ontwikkelaar langer bezig dan voor een simpele website.

Functie van de website

Nog een factor die bepaald hoe veel een website moet kosten is welke functionaliteiten een website moet hebben. Is de functie van je website alleen het verschaffen van informatie of openingstijden? Dan zal een website vaak niet al te veel gaan kosten. Wil je appartementen of boten verhuren en heb je daarbij een verhuursysteem nodig die dit mogelijk maakt. Dan zal je website vaak veel meer kosten. Een website met een boekingssysteem kan je bij Algradesign al laten maken vanaf €1400,-.

Vraag een gratis offerte aan!

Een op maat gemaakte website of webshop laten maken door Algradesign? Vul hier het vrijblijvende offerteformulier in.

Content op de website

Als je wilt dat er op je website veel tekst en informatie zichtbaar is kost dit natuurlijk wat tijd om te realiseren. Het verschil in prijzen is dan ook te verklaren aan de hand van zelf opgeleverde content of content wat de webdesigner moet maken. Als de webdesigner deze informatieve stukken zelf moet gaan schrijven kost dit meer tijd en dus meer geld.

CMS systeem

De gemiddelde kosten voor een website zijn afhankelijk van het soort website dat je wilt laten maken. Een eenvoudige website is goedkoper dan een complexe webshop met veel functionaliteiten. Ook de keuze voor het CMS systeem heeft invloed op de prijs: een WordPress website is vaak goedkoper dan een site die in het Drupal of Joomla! CMS is gebouwd.

Een goedkope website?

De prijzen voor een website lopen uiteen van enkele honderden euro’s tot wel meerdere duizenden euro’s. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de kosten van verschillende webdesign bureaus voordat je een keuze maakt. Kies niet blindelings het goedkoopste bureau, want dan loop je het risico dat je een slechte website krijgt die niet aan al jouw wensen voldoet. Kijk liever naar de ervaringen van andere klanten en lees reviews voordat je een keuze maakt.

Het design

De belangrijkste kostenpost is de prijs voor het design. Dit is het bedrag dat je betaalt aan het webdesign bureau voor het ontwerp van de website. Deze prijs wordt bepaald door de complexiteit van het design en de tijd die het kost om de website te maken.

Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan de hosting en het domein. Je moet ervoor zorgen dat je website online staat, dus je hebt een plek nodig waar je de website kunt hosten. Kies voor een goede hosting provider, want dan ben je er zeker van dat je website altijd online is en snel laadt. Ook heb je een domeinnaam nodig, dit is het adres van jouw website. Kies hier een makkelijk te onthouden naam voor, zodat mensen jouw site gemakkelijk kunnen vinden.

Onderhoud en service

De kosten voor het onderhoud van de website zijn ook iets waar je rekening mee moet houden. Als je een WordPress website hebt of een andere CMS site, moet je deze regelmatig updaten met nieuwe content en plug-ins. Dit kost tijd, maar het is wel nodig om ervoor te zorgen dat je website veilig blijft.

Gemiddelde kosten

Het is moeilijk te zeggen wat een website precies moet kosten in euro’s, omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Zoals het soort website dat je wilt laten maken, het CMS systeem waarvoor je kiest en of je wel of geen onderhoud wilt. Gemiddeld gezien kun je uitgaan van enkele honderden tot meerdere duizenden euro’s. Vanuit ons eigen marktonderzoek is een goede website bij een gerenommeerd designbureau gemiddeld €1700,- .

Waarom kiezen voor algradesign?

We hebben ons bewezen bij al onze klanten!

Met uitstekende reviews, geweldige prijs/kwaliteit verhoudingen en oneindig veel mogelijkheden durven wij te zeggen dat we een echt full service internet bureau zijn..

Vraag een gratis offerte aan!

Zoek naar artikelen & meer

Vraag hier je website op maat offerte aan

Vraag hier je basic website offerte aan

Laat marketing maar over aan algradesign

Laat het grafisch vormgeven maar over aan algradesign!

Waarbij kan algradesign jou helpen?

× App ons!